Jag har alltid varit lite av "pojkflicka", så att romantiska komedier inte är min favorit genre kommer kanske inte som en chock. En film som jag sett den senaste tiden i just den här genre som trots det gjorde ett intryck på mig var filmen "The Big Sick". För att göra en kort recension handlar filmen om Kumail Nanjiani (som spelar sig själv) och hur han träffade sin fru Emily. Dilemmat i filmen kretsar kring kulturkrocken som blir mellan Kumail och hans familj  som gärna vill att han gifter sig med någon som också är från Pakistan, samtidigt som relation till Emily är är skakig. Allt detta ställs på sin spets när Emily blir sjuk och hamnar i koma...
 
Det som jag verkligen uppskattar med den här filmen är att den fångar många ärliga ögonblick som verkligen känns själv upplevda. Det gör det lätt att känna igen sig i hur skör en relation är i början och vilka problem det kan skapa. På samma sätt som man kan skratta åt mindre dilemman som också uppstår. Jag blev själv förvånad över hur väl skriven och utförd filmen var och rekommenderar alla att se den!
 
 

Jag har under de senaste åren gått från att vara en elitidrottare till motionär. Det är svårt för många och jag är inget undantag. Utan något mål har jag haft svårt att motivera mig själv till att träna. I slutet av mitt idrottande fick sig även min självkänsla och självförtroende en törn vilket gjorde att jag tappade all glädje till träning och idrott. De har varit svårt att komma tillbaka från det och hitta gnistan igen. Jag har varit tvungen att lära mig att jag är så mycket mer än bara mina prestationer på löparbanan.

Nu när jag är medveten om det känner jag mig redo att ta tag i en ny utmaning. Jag älskar idrott och träning i alla möjliga former och jag vet att ger mig en balans i livet. Jag mår bra av att våga utmana mig själv och jag känner mig äntigen mogen att ge mig själv den chansen igen. Den här gången är det dessutom för att JAG och ingen annan tycker det skulle vara rolig. Utan prestationsångesten och bara för att hitta tillbaka till glädjen igen. Jag har nu äntligen bestämt mig för att försöka göra en svensk klassiker under nästa år! Starten kommer Vansbrosimningen som jag simmat tidigare följt av Lidingöloppet och så vidare. Det känns skönt att skriva det. Att äntligen ha bestämt sig! Om jag lyckas med något annat på vägen är det bara en bonus!

 

18 november 2017

Mina katter

Allmänt Djur & Natur

Tänkte börja med att presentera mina älskade katter. Dessa två på bilderna ovan skänker mig otroligt mycket glädje, lugn och skratt i min vardag. Djur har alltid haft en speciell plats i mitt hjärta och under min uppväxt fick jag ett starkt band till min mormor och morfars katt som väckte min fascination för dessa fantastiska varelser. Det kunde inte sluta annorlunda än att jag skaffade katt själv. 
 

KOCKEN
Min första katt har de ovanliga och kanske unika namnet Kocken. Namnet kan jag inte helt ta åt mig äran för... Då han började kallas det av ett barn som var vän till familjen där han växte upp. Eftersom namnet var så unikt och annorlunda från de andra kattungarnas började han direkt lyssna på det ljudet. Därefter gick det inte att byta och hur kan man dessutom ändra ett så perfekt namn på en matglad katt?

Kocken är idag 6 år gammal och är född i april. Han och Chili är kastrerade och lever som innekatter med tillgång till en nätad balkong. Balkongen är mestadels läskig men ibland när det flyger förbi någon fågel kan de möjligen bli intressant. Kocken är en mycket snäll och gosig katt som gärna ligger och läser in situationen innan han agerar. Han lät helt enkelt sina kullsyskon leka färdigt först så han sedan fick all uppmärksamhet för sig själv.  Kocken lider av hjärtsjukdomen HCM. Förloppet är i ett väldigt tidigt stadie och prognosen ser god ut.

 

CHILI
​Vår andra katt är en relativt nybliven familjemedlem som snabbt tagit en alldeles egen och självklar plats i familjen. Chili är idag 2 år och fyller år i augusti. Vi tog beslutet att skaffa en till katt så att de kan ha sällskap av varandra när matte och husse är på jobbet. Chili är en busig och social katt som framförallt är oerhört nyfiken. Han älskar att stå i centrum och bli riktigt ompysslad.

Chili är väldigt cool katt som sällan stressar upp sig. Första gången vi var hos veterinären för att vaccinera honom kommenterade denne att Chili var ovanligt lugn och cool i jämförelse med andra katter. Hans största idol är Kocken och de älskar att mysa och busa med varandra.