18 november 2017

Mina katter

Allmänt Djur & Natur

Tänkte börja med att presentera mina älskade katter. Dessa två på bilderna ovan skänker mig otroligt mycket glädje, lugn och skratt i min vardag. Djur har alltid haft en speciell plats i mitt hjärta och under min uppväxt fick jag ett starkt band till min mormor och morfars katt som väckte min fascination för dessa fantastiska varelser. Det kunde inte sluta annorlunda än att jag skaffade katt själv. 
 

KOCKEN
Min första katt har de ovanliga och kanske unika namnet Kocken. Namnet kan jag inte helt ta åt mig äran för... Då han började kallas det av ett barn som var vän till familjen där han växte upp. Eftersom namnet var så unikt och annorlunda från de andra kattungarnas började han direkt lyssna på det ljudet. Därefter gick det inte att byta och hur kan man dessutom ändra ett så perfekt namn på en matglad katt?

Kocken är idag 6 år gammal och är född i april. Han och Chili är kastrerade och lever som innekatter med tillgång till en nätad balkong. Balkongen är mestadels läskig men ibland när det flyger förbi någon fågel kan de möjligen bli intressant. Kocken är en mycket snäll och gosig katt som gärna ligger och läser in situationen innan han agerar. Han lät helt enkelt sina kullsyskon leka färdigt först så han sedan fick all uppmärksamhet för sig själv.  Kocken lider av hjärtsjukdomen HCM. Förloppet är i ett väldigt tidigt stadie och prognosen ser god ut.

 

CHILI
​Vår andra katt är en relativt nybliven familjemedlem som snabbt tagit en alldeles egen och självklar plats i familjen. Chili är idag 2 år och fyller år i augusti. Vi tog beslutet att skaffa en till katt så att de kan ha sällskap av varandra när matte och husse är på jobbet. Chili är en busig och social katt som framförallt är oerhört nyfiken. Han älskar att stå i centrum och bli riktigt ompysslad.

Chili är väldigt cool katt som sällan stressar upp sig. Första gången vi var hos veterinären för att vaccinera honom kommenterade denne att Chili var ovanligt lugn och cool i jämförelse med andra katter. Hans största idol är Kocken och de älskar att mysa och busa med varandra.

Elin

Super söta! :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress